Maydanoz Faydaları ve Zararları İle Gebelikteki Riski Nedir?


Maydanoz Faydaları ve Zararları İle Gebelikteki Riski Nedir?


         Maydanozun faydaları saymakla bitmez. Adeta ilaç gibi olan bu bitki, gebelikte tehlikeli olabiliyor. Maydanozun en bilindik faydalarını ve tehlikeli sayılan özelliklerini herkesin bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Zira faydaları bilinmekle beraber, zararları bir o kadar az bilinip, hamilelik sürecinde, yanlış tüketimi sonucunda bir çok riskli durumlar yaşanabiliyor. Hiçbir annenin böyle bir durum yaşamaması umuduyla, bilindik bir kaç faydasını ve tehlikelerini aşağıda bulabilirsiniz.
         Maydanoz apiol maddesi ile kendisini bilimsel araştırmalarda kanıtlamıştır. Maydanoz idrar ve safra söktürücü etkiye sahiptir. Kadınlarda adet kanamalarını rahatlatır, yine adet sancısını ve ağrıyı azaltır, kanamaları düzenler. Güç, enerji, dayanıklılık verir. Günlük C vitamini gereksinimini karşılar. İçerisinde A, B1, B3, C ve E vitaminleri ve demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, manganez, sodyum, bakır, kükürt, klorofil ve yağ bulunur. Kanı temizler, sinir sistemini, rahim ve bağırsak kaslarını uyarır.
DİKKAT! Maydanozun içinde bulunan yağ gebelikte büyük risk teşkil ediyor
         Sorunlu bir hamileliğiniz var ise maydanozdan tamamen uzak durun. Sağlıklı bir hamileliğiniz varsa da, ölçülü tüketilmeli hatta doktor kontrolünde sorabilirsiniz. Maydanoz hamilelikte düşük tehlikesi oluşturabiliyor. Bu bitkinin içerdiği yağlar ve bazı maddeler ana rahmini etkilemesi ve rahim kaslarını uyarması durumunda düşük tehlikesi ortaya çıkabiliyor. Maydanoz yaprağında myristicin, apiol ve bisabolene olan maddeler, kadınlarda rahim kaslarının kasılmasına neden olabilmekte. Gebelikte ise bu durum, anne ve bebek için tehlike oluşturmaktadır. Myristicin maddesi bebeğin kalp atışlarını hızlandırmaktadır. Yine de doktorunuza mutlaka danışın. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karaay Lilith Kova burcunda olanlar / Lilith kova burcunda doğanlar;

Simple syrup / Basit şurup / Basit Şerbet Nedir? Nasıl Yapılır?

Tatlı Pirinç Unu Nedir? Nasıl Yapılır?