Mojito nasıl yapılır? / Alkolsüz veya Alkollü Mojito Tarifi
Evde kaldığımız bu dönemlerde biraz serinlemek ve rahatlamaya ihtiyacımız var. Bu mojito bunu tamamen karşılıyor. Enfes serinletici ve ferahlığı damağınızda muhteşem bir his bırakacak. Aslında malzemeleri her zaman zevkinize göre eklememiz gerekir ama malzemeleri verdikten sonra ortalama bir tarif bırakacağım buraya yine de. Siz bir denemeden sonra eksik kalan tarafı zevkinize göre tamamlarsınız. Bir kaç püf noktasından bahsetmem gerekirse; naneleri kesinlikle parçalamayın, ve bence şeker yerine basit şerbet kullanmak daha muazzam bir noktaya ulaştırıyor diğer malzemeleri.
Malzemeler:
1 dal nanenin yaprakları
1 yemek kaşığı şeker, esmer şeker veya basit şerbet
Çeyrek limon
Maden suyu
Hafif alkol isterseniz rom, istemezseniz bu aşamayı atlayın.
Buz kırılmış veya kırılmamış
Yapılışı: Öncelikle yıkanmış kurumuş nane yapraklarını avuç içinizde patlatarak bardağınıza koyun, arzuya göre buzda ekleyin, ben rondoda kırıyorum. Ayrı bir yerde çeyrek limonu (kabuklu), şekerle beraber ezin. Basit şerbet eklemek isterseniz 1 çay kaşığı toz şekerle ezin. Birazda isteğe göre (benim için 2 yemek kaşığı) basit şerbet eklersiniz. Üzerine 1 çay bardağı kadar soda ekleyin veya maden suyu.
Basit şerbet yapılışını YouTube kanalından aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.
Bu karışımı da bardağınıza süzerek ekleyin. Son olarak rom ekleyin. Rom ağır bir alkol olduğundan ben kapağıyla 2, bazen 3 ekliyorum. Yemek kaşığı ölçüsü aslında. Alkolsüz isterseniz bu aşamayı atlayın.
Bacardi white rom ekledim ben. Şimdiden afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder