Hamburger Ekmeği Tarifi / Bun Ekmeği Nasıl Yapılır? / Buharda Pişmiş Ekmek
Bun ekmeği yapımı aslında çok kolay ve bir kez yaptıktan sonra her gün “ ben niye kendi ekmeğimi yapmayacakmışım ki” dedirtiyor. Lezzeti bir ekmeğe göre çok daha lezzetli , hem kolay , hem pratik olmasıyla, muhteşem kokusuyla, muhteşem lezzetiyle kendinizden geçiyorsunuz. Bun hamburger ekmeği kızarmış eti, kızarmış tavuğu arasına koyarak marul, mayonez... gibi sevdiğiniz ürünlerle sandviç ekmeği olarak tüketebileceğiniz gibi, Nutella, çilek veya muz... gibi sevdiğiniz ürünlerle de kendizi veya sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Özellikle çocuklar için hem besleyici hem doyurucu bu tarife çocuklar bayılıyor. Buharda pişirmek istemezseniz fırında da pişirebilirsiniz aynı uygulamayı yaparak sadece yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde üzeri kızarıncaya kadar pişirmeniz yeterli. O zaman da yine lezzetli üzeri tam bir hamburger ekmeği görüntüsünde olacak. Fazla yaparsanız buzluğunuza piknik poşeti içerisinde koyabilirsiniz. Kullanmak istediğinizde kısık ateşteki tavanızda ara sıra çevirerek ısıtıp, çözdürebilirsiniz. Taze ekmekleriniz hazır. Denerseniz instagramdan resimlerini gönderirseniz sevinirim. İnstagram @yasamdanbiraz
Ayrıca YouTube üzerinden izleyemek için link 👇🏼👇🏼👇🏼
Buharda pişmiş ekmek
2 Yemek kaşığı tereyağ
2 Yemek kaşığı şeker
Tencerede erit,
1 buçuk su bardağından biraz az süt ekle ve ocaktan al, kaynatmadan Ilıkken al
2 tatlı kaşığı kuru maya ekle
5 dakika dinlendirdikten sonra tahta kaşıkla karıştır.
1 tatlı kaşığı tuz ekle ve karıştırmaya devam et.
3,5 su bardağı un eleyerek ekle
Tahta kaşıkla karıştır. Hamur birleşince tenceredeyken elimizle yoğuruyoruz 2-3 dakika daha. Hamur ele yapışan bir hamur olması gerekiyor. Tencerenin kapağını kapatıp, 1 saat oda sıcaklığında mayalandırıyoruz.
1 saat sonra yapışkan hamurumuzu 2-3 dakika daha yoğurup, 30 dakika daha dinlendiriyoruz. Sonra, tezgahın köşesine çeyrek su bardağı un koyup, elimizi bu una sürüp, hamurumuz elimize yapışmadan, önce yuvarlak hamur, sonra ortadan ikiye daha sonra mandalina büyüklüğünde eşit parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Kurumaması için üzerini bir poşetle kapatalım.
İç malzemesi koyuyorsan şimdi koy ve kapat. Buhar tenceresine yağlı kağıt kes, delikler aç, üzerine ters çevirip yerleştir. Üzerini örtüyle kapatıp, 10 dakika daha bekle ve yuvarlaklar iyice büyüsün.
Buhar pişiricin kaynıyor ve altını kapat. Bun’ları koy. Orta ateşte 15 dakika pişir ve altını en kısığa alarak 5 dakika daha pişir ve kapat. Bun’lar hazır. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder